Budapest-Bamako Rally 2009

Budapest-Bamako Rally 2009 - a Thursday Kings csapat szemével

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Első nap - térdig hóban...

2009.01.18. 07:46 - 118

A rajtnál hatalmas kavalkád fogadott minket, sok barát és ismerős is eljött búcsúzni. Ezt nagyon köszönjük nekik, csak úgy, mint a rengeteg bíztató hívást, és SMS-t, elnézést azoktól, akiknek nem tudtunk válaszolni.

A rajtdobogóról a belvároson át az M7-es autópályán hagytuk el Budapestet, az első feladatok Székesfehérvár és Veszprém között voltak, úttalan utakon. Az ösvények havasak, jegesek voltak, mi is csúszkáltunk, de volt aki állítólag már itt kiesett a versenyből, borulás miatt.

Ezután Vas megyébe vezetett az itiner, és az országúton bebizonyosodott, hogy az üresen sem könnyű (több mint 2 tonna), és nem túl áramvonalas Pajero megpakolva nem egy rakéta. 110 körüli utazó még oké, de onnan minden 10 km/h plusz két liter gázolaj százon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ispáng körül volt alkamunk a szántásban a vontatókötelet is kipróbálni, a részleteket fedje inkább homály, a lényeg hogy mentünk tovább :)

A feladatok közt volt kissé morbid - egy falu temetőjében kellett megkeresni egy bizonyos sírt, és leolvasni az illető születési évét -, és volt olyan is, amelyhez térdig érő hóban kellett keresgélni. (Itt igazán jól jött az amerikai harckocsizó bakancs.)

Ez utóbbi már Szlovéniában volt, ahová egy megletősen romantikus útvonalon, a zöldhatáron keveredtünk át. A trükkösebb feladványok közé tartozott a Vhrnika-beli Spar bevásárlókocsi-tárolójának oldalára lakkfilccel felírt koordináták megtalálása, de ez is sikerült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Útközben még Ausztriát is érintettük egy pár kilométer erejéig, majd a nyomok Triesztbe vezettek, ahol kellemes 7 fok volt hajnalban. Innen már "csak egy ugrás" volt a napi cél, egy Brescia melletti hotel, melyet hajnalban értünk el.

Végül is, szombat este otthon sem mentünk volna haza előbb. Egy frissítő fél órás alvás után reggeli eligazítás, és következik a rendkívül izgalmasnak ígérkező három napos etap, melynek végén már Marokkó belsejébe kell eljutnunk.

Az autók remekül bírják a strapát, nálunk Tibi a Singapore Airlines első osztályát megszégyenítő fekvőhelyet rendezett be a hátsó üléseken, így minden szuper.

Ahogy tudunk, jelentkezünk! És mindenkinek üzenjük aki aggódik, hogy minden OK :)

A bejegyzés trackback címe:

https://thursdaykings.blog.hu/api/trackback/id/tr95884781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PenTa 2009.01.18. 19:37:58

Jó utat! Vigyázzatok magatokra!
Aranyosak a lányok az autón!
üdv: Tamás

kangaroo 2009.01.19. 11:09:02

Szia Tibi.
Sokk szerencset kivanok nektek. Nagyon szuper utatok lesz, elvezetek. .

Gabor


süti beállítások módosítása