Budapest-Bamako Rally 2009

Budapest-Bamako Rally 2009 - a Thursday Kings csapat szemével

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hetedik nap - kőkemény Szahara

2009.01.23. 22:28 - 118

A reggeli eligazításon (napfelkelte előtt...) alaposan elmondták, hogy borzasztó nehéz és veszélyes lesz a napi útvonal. 400 km-t kell megtenni úgy, hogy csak a végén van egykis aszfalt, de közte sivatag: emberfejnyi köveken át kilométereken, murván, homokban. Plusz aknaveszély, mivel megyünk Nyugat-Szahara felé. Aki elakad, és rásötétedik, azonnal állj. Ezt a kis valamit is az egyik feladat helyszíne mellett találtuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A navigáció nem volt nehéz, de sietnünk kellett, és az autókat borzasztóan igénybevették az "utak". A táv felén nem is volt semmiféle út, sok autó akadt el, defekt, vagy futóműsérülés miatt, az egyik csapatnak segítettünk is kereket cserélni. A tetőre rögzített pót-pótgumink lelazult, így fel kellett mászni, hogy visszakötözzük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme egy tipikus feladat: a megadott koordinátán meg kell találni valamilyen feliratot, itt éppen ezt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután átvergődtünk a táv nagy részén, és még egy preiszlám temetőt is megtaláltunk a semmi közepén, leereszkedtünk egy kiszáradt sóstóba, ahol igazán lehetett döngetni. A hírekkel ellentétben viszont mégsem teljesen száradt még ki, a végén át kellett gázolnunk a maradék vízen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szállást még világosban elértük, és ma is jól teljesítettünk. Kb. a tizedik helyen állhatunk, de mindig csak másnak este tudjuk meg a tárgynapi eredményt. Most éppen Smarában ülök egy netcaféban, szép nagy város, van nyüzsgés. A férfiak sosem dolgoznak, és minden este focimeccset néznek. (Beni, igazán megmutathatnád nekik, hogy hogyan is kell gólt lőni!!!)

Fáradtak vagyunk, ma végre jut idő a pihenésre. Holnap pedig bár sokat megyünk, de könnyebb nap ígérkezik: Dakhlában végzünk. Talán ott még lesz net, utána viszont Mauritániában még roaming sincs, így majd veszek egy helyi kártyát. Az új számom megadom az illetékeseknek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://thursdaykings.blog.hu/api/trackback/id/tr78898617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása