Budapest-Bamako Rally 2009

Budapest-Bamako Rally 2009 - a Thursday Kings csapat szemével

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rajt előtt - kislexikon

2009.01.16. 01:08 - 118

Ahogy az autó, úgy ez a blog is az utolsó előtti nap készült el. Íme röviden az alapvető tudnivalók.

A verseny: a Budapest-Bamako Rally-t nemzetközi szaksajtó a világ legnagyobb amatőr rally-jaként, és a legnagyobb szaharai autóversenyként tartja számon. Afrikában ez a legnagyobb humanitárius rally, Magyarországon pedig a legnagyobb autósport esemény. Az egész olyasmi, mint amilyennek az eredeti Dakar indult a kezdetek kezdetén. A két hét alatt nagyjából 10000 km-t teszünk majd meg, ennek döntő részét Afrika úttalan útjain. Akinél van Google Earth, az útvonalat megtekintheti ezen fájl futtatásával: http://evoklub.hu/bamako.kmz. Fontosnak tartjuk a Rally küldetését, amely az afrikai gyerekek segítése, mi is rengeteg ruhát és iskolaszert viszünk nekik.

A csapat: Thursday Kings, avagy szabad fordításban a csütörtök királyai. A név onnan ered, hogy egy baráti társaság négy tagja  elhatározta, hogy indul a Bamako Rally-n, és ez a társaság rendszerint csütörtökönként tartja szokásos heti találkozóját. Meg egyébként jobb nem jutott eszünkbe, amikor a nevezésnél egy perc alatt ki kellett találni a csapat nevét. Tehát a Thursday Kings csapat (118-as rajtszám) Miki és Tibi, társaink, Jani és Marci pedig 119-es rajtszámmal jönnek. A terepjáró-sivatag párosítás mindannyiunk számára viszonylag új lesz, de Miki autóversenyzői, valamint Tibi világjáró tapasztalatai jól jönnek. Mivel ez a verseny nem a tizedmásodpercekről, hanem inkább a talpraesettségről, navigációs képességről, és a váratlan helyzetek megoldásáról szól, így bizakodók vagyunk.

Az autó: Mitsubishi Pajero 2.8 TD, 1996-os évjárat. Másfél hónappal ezelőtt még Németország egyik keleti tartományában, egészen pontosan az egykori Trabant gyár városában, Zwickauban állt egy használtautó-telepen. Régi gazdája nagy becsben tartotta, de azért egy alapos átvizsgálás ráfért, no meg persze a felkészítés a versenyre. Ez utóbbi egy nagyon külön (és nagyon hosszú) hosszú postot is megérne, egyelőre annyi, hogy nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik segítettek benne. Az autó egyébként egy ideális családi jármű, hét személyes, japán, dízel, klímás, és igen tartós. Tévé, meg fűthető ülés nincs benne, de Afrikában jobban értékelik a kazettás ("csöcsös") magnót, illetve a strapabíró kivitelt. A kocsin látható gyerekek Tibi kislányai, akiket nagyon, és mindenkinél jobban szeret.

Már csak néhány apróság, és a bepakolás van hátra, holnap délután már beállunk a Hősök terére, a parc fermébe.

Minden nap megpróbálunk blogolni, Európában még talán könnyű dolgunk lesz, utána wifi, mobilnet, végső esetben műholdas kapcsolat. Vagy az sem :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thursdaykings.blog.hu/api/trackback/id/tr60880996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martababak 2009.01.20. 21:55:58

SZIA TIBIKE! További jó utat , kitartást, vigyázzatok egymásra Édes és Bábák


süti beállítások módosítása