Budapest-Bamako Rally 2009

Budapest-Bamako Rally 2009 - a Thursday Kings csapat szemével

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Második nap - átkelés az Alpokon

2009.01.19. 11:54 - 118

Vasárnap az utolsók között hagytuk el a szállodát, mivel a Marokkóig tartó feladatlap reggeli kézhezvétele után még átbeszéltük a taktikát. A navigációs arzenálunk elég komoly, ezen nem múlhat a siker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző napi 24 órás non-stop hajtás után újult erővel vágtunk neki a három napos maratoni etapnak, valahová a francia-spanyol határra terveztünk eljutni estig. Az Alpokban voltak a napi feladatok, ahol méteres hó volt, azon a hágón ahol célszerű lett volna átjutnunk Franciaországba, nem is tudtunk, mert le volt zárva. Sőt, a többi is, így egy 60 km-es szerpentinen le kellett mennünk a Riviérára, és ott átmenni a határon.

 

Lefelé az Alpokban remek kis helyi büfét találtunk, isteni szendvicseket csináltak nekünk. Öreg este volt, mire Marseille fölött odaértünk az utolsó vasárnapra tervezett feladathoz, de a sötétben a tüskebokor-erdőben már nem igazán jött össze a dolog. Előtte már volt szerencsénk végignézni, ahogy a sárban szenved a fél mezőny, mi ott simán átmentünk. A cseh Hummer-brigád nagyon komoly, hét egyforma autóval indultak, bár nem tudom, hogy Afrikában hol találnak majd ólommentes benzint. (A hírek szerint közülük az egyik pár – egy házaspár – már az első nap úgy összeveszett egymással, hogy kiálltak, és válnak.)

 

A társaság egyébként eléggé nemzetközi, a Travel Channel hollandjai és angoljai mellett találkoztunk már egy kommandósokra emlékeztető norvég csapattal, és van egy svéd srác is két lánnyal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi lepődtünk meg a legjobban, amikor hallottuk otthonról, hogy holtversenyben a harmadik helyen állunk. Ezek szerint nem volt hiábavaló az éjszakázás, ráadásul az első helyen álló korábbi háromszoros győztes szlovák házaspár úgy tűnik, fel fogja adni a futamot – az asszony térdszalag-szakadást szenvedett az egyik feladat jeges helyszínén. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez az állás csalóka, mert sokan kihagyták az európai feladatok nagy részét, nekünk viszont kell a gyakorlás.

 

Kereken ezer kilométer után este – sőt, inkább hajnalban, már megint – egy autópálya melletti motelben sikerült aludnunk, ahol a grátisz wifi annyit ért, amennyibe került, ezért nem sikerült blogolni.

 

Most már Valencia felé haladunk, valamelyik komppal ma este át kell jutnunk Afrikába. 

A bejegyzés trackback címe:

https://thursdaykings.blog.hu/api/trackback/id/tr3887000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aki2009 2009.01.20. 18:14:55

jok vagytok fiuk. csak igy tovább! Lehet szabálytalankodni is,a fő hogy nyerjetek.!!!!Eva Foxx puszil benneteket és megmutatja a cickóját ha ,nyertek.:-)

hello: ákos


süti beállítások módosítása