Budapest-Bamako Rally 2009

Budapest-Bamako Rally 2009 - a Thursday Kings csapat szemével

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Negyedik nap – Marokkó más világ...

2009.01.22. 01:26 - 118

Este reménykedtünk, hogy végre normálisan tudunk majd aludni. A kompon nem volt már szabad kabin, így nekiláttunk szerezni egyet. Először a jegykezelő, majd az étterem alkalmazottjait próbáltuk rávenni, hogy adják át nekünk a helyüket némi baksis ellenében, mondván, ők úgyis dolgoznak. Nem jött létre az üzlet, így maradt a kényelmetlen fekvőhely, de legalább végre aludtunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melilla, ahol reggel kikötöttünk, még spanyol terület, de a gázolaj literje már csak 0,6 euróba került. Következő feladat a bejutás volt az afrikai országba. Előzetesen több órás procedúrával riogattak, ám végül könnyebb volt átkelni a határon, mint megtalálni azt. Kaptam marokkói személyi számot, Tibinek már volt korábbról.

 

Nadorban aztán ízelítőt kaptunk abból, hogy mi vár ránk az elkövetkező napokban. Lepukkant autók, káosz a közlekedésben, és mindenhol rendőrök. Érdekes, hogy 100 km/h-s korlátozás mellett rengeteg helyen mérik a sebességet egy olyan országban, ahol az autók 95%-a nem is képes annyival menni. Viszont térerő mindenhol van, még a hegyekben is. Érdekesség, hogy Marokkóban előbb volt GSM hálózat, mint Magyarországon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napközben folyamatosan haladtunk dél felé, Tibi remek catering szolgáltatást nyújtott, nekem csak a vezetéssel kellett foglalkoznom. Először a Csillagok Háborúja-béli táj fogadott, majd 1500-1800 méter magasan fekvő utakon autóztunk, néhol hóviharban, és sorra gyűjtöttük be a megoldásokat, melyek többnyire különböző koordinátákon elrejtett betűk, számok voltak. Az egyik helyen leszakadt a híd, ott a folyón át kellett gázolnunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez nem volt túl nehéz, de a túloldalon féltucatnyi gyerek várta az autókat, és azonnal mindennek nekiestek, ami mozdítható. Innen gyorsan továbbálltunk, mielőtt komolyabb konfliktus alakult volna ki.

 

A hegyekből lefelé végre meghallgattunk egy-két otthonról hozott kazettát, mivel a Pajeroban korhű magnó van. Remek darabokat kaptunk, az egyiken egy 1999-es felvétel van a Danubius rádióból, melyen a reklámok is rajta maradtak. Az évtizedes slágereket például az a szenzáció dobta fel, hogy Torgyán miniszter úr 35000 km árkot fog ásatni a belvíz megakadályozására. Szakadtunk a röhögéstől J (Zsuzsi kolléganőmnek köszi a kazit!!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A napi cél Merzouaga volt, ahol már a dűnék kezdődnek. A holnapi szakasz igen kemény lesz, „mindössze” 410 km (eddig négy nap alatt 4000 km-t tettünk meg), de a hírek szerint aszfaltot nem nagyon fogunk látni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thursdaykings.blog.hu/api/trackback/id/tr50894794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása